Rijdende openlucht kathedraal: Rolls-Royce Waterspeed Phantom Drophead Coupé

De Bespoke personalisatieafdeling van Rolls-Royce heeft kennelijk de smaak te pakken want opnieuw laten ze een Rolls met een verhaal zien.

De Rolls-Royce Waterspeed Phantom Drophead Coupé is niet alleen een auto met de langste naam aller tijden, maar ook een ode aan de Bluebird K3.

Rolls-Royce Waterspeed Phantom Drophead Coupe blauw V12 03

Als je nu denkt aan de Thunderbirds dan heb je ’t mis, de Bluebird is namelijk een speedboat en wel een hele snelle. Want een zekere Sir Malcolm Campbell gebruikte ‘m in 1937 om een snelheidsrecord op het water neer te zetten door met een snelheid van ruim 203 km/h over het Lago Maggiore te cruisen.

Rolls-Royce Waterspeed Phantom Drophead Coupe blauw V12 04

Een bijzonder detail van deze Bespoke Rolls is de 'power reserve'-meter die een exacte kopie is van de meter die in de Bluebird gebruikt werd. De meter is voorzien van een blauwe en gele zone.

Wanneer de bestuurder gas geeft gaat het wijzertje door het gele gedeelte en naar het blauwe gedeelte als het maximale toerental wordt bereikt. In 1937 hadden ze daar bij de Bluebird overigens al een term voor: 'going into the blue'.

Voor hoeveel geld je in het blauw kunt gaan is overigens niet bekend gemaakt.

Rolls-Royce Waterspeed Phantom Drophead Coupe blauw V12 07 Rolls-Royce Waterspeed Phantom Drophead Coupe blauw V12 02 Rolls-Royce Waterspeed Phantom Drophead Coupe blauw V12 01 Rolls-Royce Waterspeed Phantom Drophead Coupe blauw V12 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: