Seat brengt volgend jaar tweede SUV-model, mogelijk ook Ateca Cupra

Tijdens een internationale dealerbijeenkomst in de haven van Barcelona heeft Seat President Luca de Meo deze week de komst van een compacte cross-over onder de Ateca aangekondigd. Volgend jaar wordt dat na de Ateca – die na de zomer bij de Nederlandse dealers staat – de tweede SUV binnen het modelprogramma van de Spanjaarden.

In Barcelona presenteerde het merk zijn strategie en plannen voor de nabije toekomst, met de Ateca als eerste nieuwkomer binnen het modelprogramma. Het evenement vond plaats in het hart van Barcelona’s bruisende haven en werd bijgewoond door ruim 2.400 medewerkers van SEAT-dealerbedrijven uit 59 landen.

Seat Ateca SUV 4-Drive TDI TFSI 2017 03

Productoffensief

Tijdens de bijeenkomst praatte de Meo zijn dealers bij over de laatste productontwikkelingen. “Na de Leon en Ibiza wordt de Ateca de derde pijler onder ons merk.

Hij gaat een significante rol spelen in de verdere winstgevendheid van de onderneming en het dealernetwerk,” verklaarde De Meo. “Met de Ateca lanceert Seat een productoffensief dat ons modelprogramma verder zal uitbreiden en versterken. Dankzij de Ateca en zijn kleinere broer, de cross-over die we volgend jaar zullen lanceren, is en wordt Seat vertegenwoordigd in de snelst groeiende marktsegmenten.”

Voor wat betreft dat productoffensief hebben we overigens nog een ander nieuwtje voor je. Op dit moment vernemen we van diverse bronnen dat Seat later dit jaar (AutoSalon Parijs?) een concept van een sportieve uitvoering van diezelfde Ateca laat zien, de Ateca Cupra.

Dit om bij het publiek de reacties te peilen voor een mogelijke in productiename. Misschien een leuk en vooral veel goedkoper alternatief voor een Audi SQ5?

Seat Ateca SUV 4-Drive TDI TFSI 2017 04 Seat Leon Cupra ST 3-deurs SC 5-deurs hatchback 290 TSI 2017 27

Leave a reply