Seat Leon ST Cupra viert wereldpremière in Brussel

Seat bouwt onder de naam Cupra alweer sinds 1996 sportieve en potige topversies van de diverse modellen in het gamma, maar nog nooit werd dat label op een lifestyle combi geplakt.

Tot nu, want tijdens de komende AutoSalon in Brussel viert de Leon ST in Cupra-uitvoering z’n première. En daarmee heeft de organisatie meteen een tweede primeur te pakken, naast de Mercedes CLA Shooting Brake.

De ST Cupra komt naar verluidt in een 265Pk en 280Pk versie op de markt. Laatstgenoemde meteen in combinatie met 19”-inch velgen en een specifieke koetswerkkit. Wie met 265Pk en een handgeschakelde versnellingsbak de weg op gaat, rijdt na 6,2 seconden 100km/h.

Seat Leon Cupra ST render 2015 03

Om sneller te gaan zal je iedere keer de portemonnee moeten trekken waar bij de stapjes 0,1 seconde bedragen. DSG-automaat met 265Pk: 6,1 seconde. Toch 280Pk, maar zelf schakelen? 6,1 seconde. Tenslotte 280Pk met DSG? 6,0. De DSG verbruikt wel een deciliter meer en dan bedraagt het verbruik 6,7 liter per 100 kilometer.

Standaard beschikt de ST Cupra over 18”-inch lichtmetaal, donkere achterruiten, een nieuwe voorzijde met grotere luchtinlaten, geheel in LED's uitgevoerde koplampen en een achterbumper met diffuserlook voorzien van dubbele ovalen uitlaatpijpen.

Een elektronisch gestuurde lamellenkoppeling tussen de voorwielen maakt het verhaal vervolgens compleet.

Seat Leon Cupra ST render 2015 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: