Skoda geeft blik in de toekomst met eigen CC: VisionC

Na de eerste schets van de VisionC bouwt Skoda de spanning vlak voor de onthulling op de AutoSalon van Genève verder op door de toekomstige Octavia CC virtueel vanuit alle hoeken te laten zien.

Die spanning is overigens snel verdwenen als je weet dat de aandrijflijn van deze Concept bestaat uit een 1,4-liter TSI benzinemotor die er welgeteld slechts 110Pk uitperst. Kom Skoda, dat kan toch wel beter? Dit model schreeuwt om minimaal het dubbele. Overigens is het blok zowel voor CNG als benzine geschikt. Dat dan weer wel. De CO2-uitstoot bedraagt 91 gram per kilometer.

Skoda VisionC Concept groen CNG CC 2015 01

Met de VisionC wil Skoda officieel laten zien welke richting het design van het merk in de toekomst op gaat. Reken er echter maar op dat bij voldoende positieve reacties in Zwitserland (vanaf volgende week) dit model gewoon als Octavia CC (of zoiets) op de markt gaat komen.

Skoda VisionC Concept groen CNG CC 2015 04

Grote broer Volkswagen heeft inmiddels al een CC en ook Audi, BMW en Mercedes laten respectievelijk met de A5/A7 Sportback, de 4- en 6-serie Gran-Coupé en de CLS zien dat er voldoende markt voor dergelijke auto’s is.

Meer informatie en foto’s volgen rond 3 Maart als het VAG-concern officieel alle primeurs voor Genève laat zien.

Skoda VisionC Concept groen CNG CC 2015 03

Leave a reply

%d bloggers like this: