Skoda haalt Laurin & Klement label voor Octavia gamma weer van stal

Na de recent geïntroduceerde Octavia Scout en G-TEC presenteert Skoda binnenkort een nieuwe uitvoering in het gamma van de Octavia en haalt daarvoor het Laurin & Klement label weer van stal.

Laurin & Klement oftwel L&K staat voor het meest luxe model van het gamma, in dit geval dus van de Octavia, zowel voor de hatchback als de Combi.

De L&K modellen beschikken over een bijzonder luxueuze en rijke uitrusting waaronder aan de buitenkant bi-xenon koplampen met LED-dagrijverlichting, LED-achterlichtunits en 18”-inch lichtmetalen wielen voorzien van een speciaal design. Aan de binnenkant vallen onder andere een vierspaaks stuurwiel, lederen en alcantara bekleding voor de zetels en een Canton-soundsysteem op.

Skoda Octavia Laurin Klement zilver bruin brons Combi Hatchback 2015 01

Onder de kap is er keuze uit één benzine- en één dieselmotor. Die laatste is er overigens in een tweetal varianten. De benzinemotor is de bekende 1,8-liter TSI voorzien van 211Pk, terwijl de diesel leverbaar is als 150Pk en 183Pk varianten van de net zo bekende 2.0 TDI. Standaard is een handgeschakelde zesversnellingsbak aanwezig, voor de twee meest potentie uitvoeringen is optioneel een automatische versnellingsbak en/of vierwielaandrijving leverbaar.

Of en wanneer de L&K Octavia’s naar Nederland komen is nog niet bekend, net zo min als de prijs uiteraard.

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: