Toekomstige SUV op Polo-basis: Volkswagen T-ROC

De vraag naar SUV's is de afgelopen jaren sterk gestegen en dat is het VAG-concern uiteraard niet ontgaan. Op de komende autotentoonstelling van Genève laat het merk dan ook de driedeurs T-ROC zien, een stoer studiemodel met vierwielaandrijving die te plaatsen is tussen de in ontwikkeling zijnde compacte Taigun en de Tiguan.

De stoere T-ROC is dus een voorproefje van een nieuwe Volkswagen SUV in het segment van de Polo. Hij is 4,18 m lang, 1,83 m breed, 1,50 m hoog en heeft een wielbasis van 2,60 m. Zijn coupéachtige dak heeft uitneembare delen. De ‘3D-grille’ in honingraatdesign valt direct op, net zoals de grote ronde lichtmodules.

Hun design verwijst naar de Karmann Ghia Type 34 en ze zijn multifunctioneel: LED-strips verzorgen mistverlichting en de ‘spotlight’-functie. Onder de LED-strips bevindt zich een camera. De beelden worden op het centrale ‘tablet’ getoond. Bij off-road rijden worden obstakels zo eerder/beter zichtbaar. Ook achter heeft de T-ROC camera’s.

Volkswagen T-ROC Polo SUV 4-Motion blauw 2015 09

De T-ROC in conceptvorm beschikt over vier individuele zitplaatsen. De blauwe lakkleur komt ook in het interieur terug. Het instrumentarium is volledig digitaal, een groot (12,3"-inch) display is de centrale en multifunctionele informatiebron. Via het centrale tablet zijn (infotainment)functies te bedienen en naar voorkeur in te stellen. Ook de climate control heeft een eigen touchscreen.

T is bij Volkswagen de traditionele beginletter voor avontuurlijke modellen (Taigun, Tiguan, Touareg) en ROC verwijst naar ‘Rock’ (rots). De T-ROC heeft 4MOTION-vierwielaandrijving met variabele verdeling van aandrijfkracht. Er zijn drie rijmodi: Street, Off-road en Snow.

Volkswagen T-ROC Polo SUV 4-Motion blauw 2015 06

De T-ROC maakt uiteraard gebruik van het modulaire MQB-platform. Mede daardoor weegt hij slechts 1.420 kg. De 2.0 TDI (135 kW/184Pk, 380Nm) uit de Golf GTD werkt samen met de bekende zeventraps DSG-transmissie. De sprint naar de 100 km/h is daarmee in 6,9 seconden afgerond en de topsnelheid bedraagt 210 km/h. Het officiële verbruikscijfer komt uit op 4,9 l/100 km (CO2: 129 g/km).

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: