Toyota GT86 TRD komt toch naar Nederland

In Februari meldden we al dat Toyota in Engeland een door Toyota Racing Development onder handen genomen GT86 op de markt zou brengen.

Daarbij werd in eerste instantie gemeld dat deze versie niet in Nederland op de markt zou komen maar kennelijk hebben ze daar bij Toyota nog eens goed over nagedacht.

Resultaat daarvan is dat de GT86 TRD toch naar Nederland komt, althans accessoires voor de GT86 onder de naam TRD.

toyota-gt86-trd-003

En welke accessoires zijn dat dan precies? Eigenlijk alles, behalve een zo gewilde performance upgrade, want de 200Pk die de GT86 standaard heeft is leuk maar smaakt natuurlijk naar meer.

Wat wel te bestellen is zijn grotere remschijven, klauwen en velgen. Die laatste zijn overigens 18”-inch met 225/40 banden. Verder zijn er een voorspoiler, een set zijskirts en een achterspoiler te krijgen, net zoals een veerpootbrug en aan de achterkant een diffusor met vier uitlaatpijpen.

toyota-gt86-trd-006

Aan de binnenkant zijn een rode startknop met TRD-logo, een nieuwe versnellingspook en rode stiksels te vinden.

Individuele prijzen zijn nog niet bekend, maar alle accessoires samen schijnen op bijna 29 mille uit te komen, exclusief de GT86 natuurlijk die nog eens minimaal 40 mille kost. Zelf even rekenen en je bent meteen genezen, want bijna 70 mille voor een Toyota GT86? Ik dacht ’t niet… Dan maar een doorsparen voor een GT-R.