Uiteraard krijgt de Jaguar XE ook een V6 onder de kap, zelfs met supercharger

Tijdens de afgelopen AutoSalon van Genève gaf Jaguar al aan vol de concurrentie met de gevestigde Duitse orde in de middenklasse aan te willen gaan en wel in de vorm van de nieuwe XE.

Aangezien die Duitse orde ook met zescilinders geleverd wordt, heeft het Britse merk vast bekend gemaakt dat de XE ook van een V6 voorzien wordt en wel van de zescilinder uit de F-Type. Die motor heeft overigens een inhoud van 3,0-liter en beschikt dankzij een supercharger over 340Pk en 450Nm koppel. Genoeg dus om met bijvoorbeeld een Audi S4, BMW 335i of Mercedes C400 mee te kunnen komen.

Overigens krijgt de XE als eerste auto in deze middenklasse de beschikking over een aluminium monocoque. Daarnaast staat de achterwielaangedreven XE op een nieuw ontwikkeld platform waar de C-X17 SUV overigens ook gebruik van zal maken.

Tot slot zal een nieuwe generatie van 2,0-liter viercilinders, zowel benzine als diesel onder de kap te vinden zijn, met naar verluidt zelfs een versie die minder dan 100 gram CO2 per kilometer uitstoot. Lekker belangrijk maar niet heus, want de grens voor een interessante bijtelling ligt op 85 gram per kilometer en dat gaat deze ‘Jag’ natuurlijk nooit halen.

Leave a reply