Verslaat de Tesla Model S P85D een Porsche Panamera Turbo S?

Een vierwielaangedreven Tesla Model S P85D knalt met z’n vermogen van 700Pk volgens de boeken in 3,1 seconden naar de 100 km/h. Mede dankzij z’n “Insane mode” natuurlijk een onvergetelijke ervaring en mocht je ooit in de gelegenheid zijn dat mee te maken, moet je absoluut géén nee zeggen.

Toch zijn er natuurlijk allerlei auto’s die sneller zouden kunnen zijn dan deze uitvoering van de Model S en eentje daarvan is de 560Pk sterke Porsche Panamera Turbo S. Dat model is toevallig ook voorzien van vierwielaandrijving en misschien wel het beste launch-controlsysteem dat er op de markt is. Porsche is namelijk als géén andere autofabrikant in staat om vermogen op het asfalt over te brengen.

Natuurlijk rijst dan die vraag wie van deze twee sneller is. AutoExpress zocht het voor je uit met een verrassende uitkomst. Zo verrassend zelfs, dat de Tesla fanboys op internet al helemaal uit hun dak gaan en het natuurlijk niet kunnen laten aan te geven dat de P85D al eerder gehakt maakte van een Lamborghini Aventador en dat deze video waardeloos is.

Oordeel hieronder zelf maar met wie je het eens bent.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: