Video | Zelf rijden op de Porsche testbaan in Leipzig

Al een aantal jaren kun je bij Porsche als co-piloot meerijden op hun testbaan in Leipzig. Lekker belangrijk zul je denken, maar het wordt een stuk interessanter als je weet dat er ook een mogelijkheid bestaat om zelf te rijden.

Iets wat eigenlijk wel op je “to-do lijstje” moet staan want deze 5,5 kilometer lange testbaan bestaat uit exact nagebouwde versies van ’s werelds meest beroemde bochten: de Corkscrew van Laguna Seca, Monza’s curva di Lesmo, de oude busstop chicane van Spa Francorchamps en de Sunset Bend van Sebring zijn allemaal in de baan lay-out terug te vinden. Afgelopen week heeft Porsche een video vrijgegeven om te laten zien hoe één en ander in z’n werk gaat.

 

Logisch volgt dan natuurlijk nu de meest Nederlandse vraag allertijden: wat kost dat dan?

Vanaf net geen 100 euro rijd je in een Cayenne Turbo mee, voor 155 euro in een 911, maar pas echt leuk wordt het voor 210 euro door mee te rijden in de 911 GT3 Cup versie. Een tour door de fabriek in Leipzig is bij de prijs inbegrepen en dat er ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Dan last maar zeker not least nog de prijzen om zelf te rijden: voor 270 euro rijd je zelf in een Cayenne op de offroad-baan of in een Boxster/Cayman, 911 of Panamera op het asfalt. Beide programma’s combineren kan ook, dan betaal je iets meer dan 400 euro. Proberen? Boeken kan door hier (co-piloot) of hier (zelf rijden) te klikken.