Volkswagen maakt Touareg goedkoper

Volkswagen past het programma van de Touareg aan met een nieuw uitrustingsniveau en prijsdalingen. Voortaan is deze luxe SUV alleen nog maar met als 245pk sterke V6 TDI of V6 TSI Hybrid met 333pk leverbaar.

Het gamma komt vanaf nu drie uitrustingsniveaus: Touareg, Touareg Highline en Touareg R-Line. De R-Line versie is een nieuwe sportieve toevoeging aan de Touareg range. Met als basis de highline beschikt de R-line over een sportonderstel, 20”-inch velgen met 275/45 banden, een multifunctioneel en verwarmd R-line-stuur met schakelpaddles, aluminium pedalen, twee verchroomde uitlaatpijpen, verbrede wielkasten, aangepaste bumpers en een zwarte dakhemel.

De R-line zal binnenkort bij meer modellen als nieuw uitrustingsniveau aangeboden worden. Volgens de importeur is er veel behoefte aan een wat sportiever/dikker uiterlijk zonder meteen een hele sportieve versie te hoeven rijden. Uiteraard is dat met dank aan de Belastingdienst, maar dat terzijde.

Daarnaast zijn er verschillende technische verfijningen doorgevoerd. De Touareg beschikt nu standaard over vermoeidheidsherkenning en de functionaliteit van de adaptieve Cruise Control is uitgebreid met City Emergency Braking. De Highline versie staat standaard op 18”-inch velgen en voor een zeer kleine meerprijs is ook verkeersbordherkenning leverbaar.

Een klein technisch weetje: de V6 TDI heeft nu een vulopening die het tanken van verkeerde brandstof voorkomt. Handig als je vriendin/vrouw ‘m een keertje meeneemt.

Dan nog het beste nieuws als laatste; de prijzen en een kleine opmerking:

Touareg V6 TDI: € 69.990,- (was 78.790,-)

Touareg V6 TDI Highline: € 76.890,- (was 87.890,-)

Touareg V6 TDI R-Line: € 80.790,- (was 94.560,-)

Touareg Hybrid: € 98.990,- (geen prijsdaling)

Deze prijzen zijn al inclusief het nieuwe BTW tarief van 21%.

Helaas is de Touareg nog steeds niet leverbaar met de velgen zoals deze op de Gold Edition concept zaten. Zoals je op de titelfoto kan zien staat dat pas echt strak...