Volvo Concept Coupé gebaseerd op P1800 en de sixties

Volvo presenteert vandaag een Concept Coupé die de toon zet voor de designrichting van het Zweedse merk voor de komende jaren. Belangrijk daarbij is het nieuw Scalable Product Architecture (SPA) platform.

volvo-concept-coupe-008

Dit platform moet er voor zorgen dat de ontwerpers minder belemmeringen ondervinden bij het ontwikkelen van nieuwe toekomstige modellen. Het zal niemand verbazen dat de volgend jaar te introduceren nieuwe XC90 zichtbaar gelijkenissen met deze Coupé zal hebben.

Op designgebied is de Coupé geïnspireerd op de legendarische P1800 uit de jaren 60. Een Volvo-woordvoerder durft zelfs het model al de ‘de nieuwe generatie P1800’ te noemen. Dat is nogal een uitspraak, maar deze Concept mag er absoluut zijn.

volvo-concept-coupe-009

Het lijkt wel alsof iedere Concept tegenwoordig over een energiezuinige hybride aandrijflijn beschikt en bij deze Volvo is dat dus niet anders. Onder de kap is een 2,0 liter viercilinder Drive-E benzinemotor met een compressor en turbo te vinden. Die benzinemotor werkt weer samen met een elektromotor die op de achteras is gemonteerd. Het gecombineerd vermogen komt volgens Volvo uit op 400Pk en 600Nm koppel.

volvo-concept-coupe-006

Binnenin is een minimalistisch dashboard te vinden waarin een versnellingspook van kristalglas is gemonteerd. Hoe mooi zou het zijn als die het seriestadium zou bereiken? Het interieur is verder voorzien van lederen bekleding op het dashboard en de stoelen en uitgevoerd in blauw/grijs. Een donkerblauw geweven tapijt en houten afwerking maken het geheel compleet.

volvo-concept-coupe-005

Opvallend is het grote display in de middenconsole zoals ook in de Tesla Model S te vinden is. Dit scherm is weer gekoppeld aan een head-up display en adaptief display in het zicht van de bestuurder. Aan de buitenkant maken 21”-inch velgen de sportieve uitstraling compleet.

Na deze Concept Coupé volgen nog twee andere studiemodellen. Eén daarvan is een SUV, die natuurlijk model staat voor de nieuwe XC90. De Concept Coupé is op de IAA in Frankfurt te bewonderen.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: