Volvo V90 Estate is vanaf vandaag te bewonderen in de showroom

De nieuwe Volvo V90 staat vanaf vandaag bij de Nederlandse Volvo-dealers in de showroom. Het standaard uitzonderlijk hoge veiligheidsniveau behoort tot een van de sterkste eigenschappen van de premium estate, evenals een krachtig Zweeds design.

Potentiële klanten zijn vanaf dit weekend in de gelegenheid een proefrit te maken en dezelfde positieve ervaringen op te doen zoals beschreven in de vele enthousiaste reacties in de media.

volvo-v90-estate-nederland-duinen-05

Opmerkelijk hoog veiligheidsniveau

De Volvo V90 onderscheidt zich met een opmerkelijk hoog veiligheidsniveau. IntelliSafe Assist is standaard en omvat Adaptive Cruise Control, Distance Alert en de tweede generatie van de semi-autonome rijmodus Pilot Assist. Het systeem is een opmaat naar volledig autonoom rijden, functioneert tot 130 km/uur en draagt bij aan onze ‘Vision 2020’. Volvo stelt zichzelf daarbij als doel dat er vanaf het jaar 2020 geen inzittende van een nieuwe Volvo om het leven komt of zwaargewond raakt.

volvo-v90-estate-nederland-duinen-03

2 Veiligheidsprimeurs

Een veiligheidsprimeur is dat City Safety behalve voetgangers nu ook grote dieren zoals elanden kan herkennen (Large Animal Detection). Ook Run-off Road Mitigation wordt voor het eerst toegepast.

Het systeem herkent wegsituaties en zorgt met automatische stuurcorrecties dat de V90 niet van de weg raakt als de auto over de zijbelijning van de weg rijdt.

Nieuw modulair platform

Ook de rijeigenschappen van de nieuwe Volvo V90 behoren tot de top in het segment, mede dankzij het nieuwe modulaire platform SPA (Scalable Product Architecture) met double wishbone voorwielophanging en PowerPulse-technologie.

Dit laatste zorgt ervoor dat de V90 D5 efficiënter en sneller accelereert. PowerPulse maakt gebruik van samengeperste lucht waarmee de turbo direct kan worden opgestuwd.

Spotify

De standaarduitrusting van de Volvo V90 is zeer compleet met onder andere het multimediasysteem Sensus dat de mogelijkheid tot Apple CarPlay én audiostreaming via Spotify biedt. Optioneel is het alom geprezen Bowers & Wilkins audiosysteem met 19 luidsprekers en 1.400 watt versterker.

Alles wat je verder nog over de V90 of z'n grotere broertje, de Cross Country, moet weten lees je hier en hier.

volvo-v90-estate-nederland-duinen-01

volvo-v90-estate-nederland-duinen-02

Leave a reply