2013 Alpina B7 BiTurbo

Is een Mercedes S63 AMG iets te patserig? Dan heeft Alpina vanaf Augustus in navolging op de gefacelifte 7-serie de laatste versie van hun B7 BiTurbo voor je in het assortiment. De 4.4-liter V8 levert nu 540Pk en is daarmee bijna even krachtig als de 760i met twaalfcilinder en 544Pk. De motor wordt meteen van levering gekoppeld aan de nieuwe achttraps transmissie van BMW. De topsnelheid komt uit op 312 km/h en daarmee laat je de vorige B7 met  meer dan 30 km/h plus ruimschoots achter je.

Iedere variant van de B7 heeft meer dan 30 nieuwe onderdelen die het design,  maar vooral het front verbeteren op het gebied van de aerodynamica en luchtstromen om het toegenomen vermogen effectiever te kunnen koelen. Andere nieuwigheden zijn een Start-Stop system, Active Protection system en diverse carbon onderdelen. Optioneel is de B7 te bestellen met full-LED verlichting en een state of the art Bang & Olufsen audio systeem. De B7 is leverbaar als sDrive, xDrive en als SWB of LWB (korte of lange uitvoering).

De Alpina B7 wordt, om exclusiviteit te garanderen, in beperkte mate gefabriceerd en is leverbaar op speciale bestelling. De carrosserie wordt door BMW in de Dingolfing fabriek gefabriceerd en daarna naar Alpina in Buchloe getransporteerd waar  met het nodige handwerk de auto speciaal aan de wensen van de klant aangepast wordt. De levertijd blijft hierbij echter zeer bescheiden, ten opzichte van de standaard 7-serie neemt deze slechts met ongeveer twee weken toe.

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: