2013 CLS 63 AMG Shooting Brake

Na de onthulling van de CLS Shooting Brake kon de AMG versie niet lang op zich laten wachten. Hier is dan ook de informatie over de AMG’s nieuwe performance trendsetter.

De AMG variant van de CLS Shooting Brake beschikt onder de kap over een 8-cilinder krachtpakket voorzien van 525Pk en 700Nm koppel. Dit is meer dan genoeg om de Eifeltoren mee naar huis te kunnen slepen, maar mocht je dat niet genoeg vinden dan is er net na de introductie een gelimiteerde Edition 1 versie beschikbaar die daar nog een schepje bovenop doet. Deze versie beschikt over 575Pk en 800Nm koppel. Een en ander resulteert in een acceleratie van 0-100 km/h in minder dan 4,4 seconden. Helaas is zoals bij de meeste sportieve Duitsers de topsnelheid standaard begrenst op 250 km/h. Tegen betaling is deze begrenzing uiteraard op te heffen waarbij je er meteen een rijvaardigheidstraining van AMG bij krijgt.

Schakelen gebeurt met een AMG Speedshift MCT 7-bak met vier verschillende standen: ‘Controlled efficiency’, Sport, Sport Plus en Manual. Automatische ‘double declutching’, oftewel tussengas bij het terugschakelen is standaard en zorgt tijdens het rijden voor het nodige vermaak. Daarnaast is er een sportonderstel met electronisch geregelde demping (AMG Ride Control) die drie verschillende standen kent.

Standaard beschikt de CLS 63 AMG Shooting Brake over een intelligent Light System met Full-LED High Performance koplampen en adaptieve grootlicht assistent. Op het interieur is ook niet bespaard. De AMG variant van de Shooting Brake beschikt over AMG Multi-contour sportstoelen met Nappa leer en geheugenfunctie. De in zwarte piano lak uitgevoerde sierlijsten maken samen met het voor AMG kenmerkende IWC klokje in het dashboard een strakke en exclusieve atmosfeer. Uiteraard zijn er voldoende mogelijkheden om je CLS aan te kleden. Zo kun je onder meer de volgende zaken op de optielijst aanvinken:

  • Schuifdak (Geen panoramadak!)
  • Keramische remschijven
  • Matte lakken
  • Carbon-Pakket Exterieur
  • Sierlijsten Carbon
  • Sperdifferentieel
  • Instaplijsten verlicht (wit)
  • Lichtmetalen velgen 5-dubbelspaaks design, grijs, 255/35 R19 voor en 285/30 R19 achter
  • Lichtmetalen velgen 10-spaaks, mat zwart, 255/35 R19 voor en 285/30 R19 achter
  • Bang & Olufsen BeoSound AMG High-End-Surround-Soundsystem mit 16-Kanal-ICE/ DSP-versterker, 1.200 Watt en 14 luidsprekers

De prijs? Reken op net iets beneden de 150.000,- euro. De Mercedes CLS 63 AMG Shooting Brake en de AMG Shooting Brake Edition 1 zijn vanaf Oktober te bestellen.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: