2013 Opel Adam, wtf?

Maak kennis met Adam! Opels antwoord op de Fiat 500 en Audi A1. Een 3,70 meter lang, hip karretje. Vergeet verder meteen die naam, daar is al genoeg over gezegd! Inmiddels staat het internet vol met discussies over hoe slecht deze gekozen is en dat de auto daarom waardeloos is. Het is gewoon een eerbetoon aan de oprichter en verder niets. Laten we ons daarom eens met het design bezig houden. En dat zit wat mij betreft wel goed. Ik vind de Adam een leuk en geslaagd alternatief voor een Fiat 500 of een A1. Vooral deze laatste is natuurlijk veel te duur voor wat ie biedt.

Opel’s stadsflitser is 3,70m lang en is vanaf begin volgend jaar met een tweetal 4-cilinder motoren verkrijgbaar. Een 1.2 met 70pk en een 1,4 met 87 of 100pk. Jammer is dat Opel deze koppelt aan een handgeschakelde 5-bak waar een 6-bak in mijn ogen tegenwoordig meer op z’n plaats is. Een turbo motor met ditto 6-bak volgt waarschijnlijk in een later stadium, of wat te denken van een Adam OPC voor je vriendin? De Adam is  vanaf de introductie leverbaar in een drietal uitrustingsniveau’s:

  • Slam (sportief)
  • Glam (elegant)
  • Jam (modieus en kleurrijk)

Vooral kleurrijk en personalisatie is waar de Adam het van moet hebben. Zo is er een groot aanbod aan lak- en interieurkleuren. Daarnaast zijn er drie verschillende kleuren voor het dak (two-tone voor de 3-deurs) leverbaar. Het dak kun je verder zelfs aan de binnenkant laten voorzien van een LED-sterrenhemel. Ook gekleurde velgen (maximaal 18” inch) en een sportonderstel zijn voor de Slam verkrijgbaar. Verder is de Adam leverbaar met elektrische stuurbekrachtiging inclusief City-stand; ESP is standaard, Hill Start Assist is een optie. Over opties gesproken: deze stadsflitser moet natuurlijk ook op connectivity gebied zijn mannetje staan. Een 7-inch infotainmentsysteem dat zowel met iOS als Android overweg kan is te bestellen waardoor je aan boord ook van internettoegang verzekerd bent.

Daarnaast  zijn zaken als een verwarmbaar stuurwiel, LED-dagrijverlichting, een dode hoekwaarschuwingssysteem en de nieuwste generatie parkeer assistent leverbaar. Handig voor je vriendin of vrouw. De introductie staat gepland op de autosalon van Parijs (September). In Januari 2013 staat ie in de showroom.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: