25 jaar Lexus in NL: Lexus CT 200h 25th Edition actiemodel

Precies een kwart eeuw geleden kreeg Lexus vaste voet aan de grond in Nederland. Ter ere daarvan presenteert Lexus de CT 200h 25th Edition; een royaal uitgerust actiemodel van Lexus’ hybride in het C-segment.

De CT 200h 25th Edition is, net zoals elke Lexus, standaard uitgerust met een automaat, climate control, cruise control en lederen accenten in het interieur. Daar bovenop krijgt deze tijdelijke variant ook parkeersensoren achter, het Lexus navigatiesysteem, stoelverwarming, een automatisch dimmende binnenspiegel en Lexus Media Display inclusief achteruitrijcamera. Privacy Glass achter geeft de Lexus CT 200h 25th Edition extra cachet, net als aluminium dorpellijsten en het gebruik van echt bamboo decoratiepanelen aan de binnenzijde.

De CT 200h 25th Edition is vanaf vandaag voor 30.490,- euro te bestellen bij elke Lexus dealer, 14% bijtelling is dan gegarandeerd.

Lexus’ eerste auto was overigens de LS 400; een limousine in het topsegment waaraan tussen 1983 en 1989 door liefst 60 designers, 1.400 ingenieurs en 2.300 technici was gewerkt. Het doel van het ontwikkelteam was het bouwen van een n auto die kan wedijveren met de beste auto’s ter wereld.

Het resultaat ging in 1990 voor het eerst in Nederland de weg op. Nu, een kwart eeuw later, ontwikkelt Lexus nog altijd met dezelfde ambitie al haar modellen en heeft het merk wereldwijd een uitstekend imago op het vlak van betrouwbaarheid, innovatie én service. De Lexus-range omvat in 2015 in Nederland de CT, IS, NX, RC, GS, RX en LS.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: