Ford geeft vernieuwde Kuga vanafprijs van 25.990,- euro mee

Afgelopen September toonde Ford de vernieuwde Kuga nog op de internationale autoshow in Frankfurt. Inmiddels staat de opgefriste Kuga, voorzien van nieuwe features zoals het connectiviteitssysteem SYNC 2 met een 8"-inch touchscreen, een vernieuwd dashboard en nieuwe exterieurkleuren in de showroom van de Nederlandse Ford dealers.

Nieuwe 120 pk versie van 1.5 EcoBoost motor

De Kuga is voortaan ook leverbaar met de 120Pk versie van de geavanceerde 1.5-liter EcoBoost-motor die € 2.000,- lager is geprijsd dan de 1.5 EcoBoost met 150Pk. De Kampeer en Caravan Kampioen verkoos de Kuga 1.5 EcoBoost 150Pk tot winnaar in zijn segment tijdens de trekauto van het jaar verkiezing van 2015.

Het geremde maximum aanhangwagengewicht van 1.800 kg maakt ook de Kuga met 120Pk EcoBoost motor een zeer capabele trekauto volgens het persbericht, maar laten we eerlijk zijn, met 120Pk en een dikke caravan ga je niet veel potten kunnen breken tijdens een reis door de Alpen richting je camping.

Beter neem je daarom een Kuga diesel, die is leverbaar met een 2.0-liter TDCi krachtbron van 150 of 180Pk.

Ford Kuga EcoBoost AWD 2016 03

De vernieuwde Kuga is nu ook optioneel uit te rusten met het geavanceerde SYNC 2 connectiviteitssysteem van Ford, waarmee middels spraak de telefoon-, entertainment-, klimaat- en navigatiesystemen bediend kan worden. Het kleurenscherm in de middenconsole is vergroot van 5"- naar 8”-inch, waarop ook de beelden van de achteruitrijcamera kunnen worden weergegeven.

De Kuga is leverbaar met twee opvallende nieuwe kleuren: Green Instinct en Shadow Black, de eerste in een serie nieuwe, hoogwaardige Mica-lakkleuren die Ford gaat aanbieden. Verder biedt de Kuga veel voorzieningen op het gebied van bestuurdersassistentie:

• Active Park Assist helpt de bestuurder door automatisch in te parkeren
• Blind Spot Information System geeft een signaal wanneer er zich een ander voertuig in de dode hoek bevindt
• Active City Stop helpt kop-staart botsingen op lage snelheid te voorkomen of de impact op hogere snelheid te verminderen
• Lane Departure Warning en Lane Keeping Aid waarschuwt als de bestuurder ongemerkt de rijbaan verlaat en past desgewenst een stuurcorrectie toe
• Auto High Beam regelt automatisch de grootlicht functie en zorgt er voor dat tegenliggers nooit meer worden verblind
• Driver Alert neemt verminderde concentratie van de bestuurder waar en adviseert de bestuurder zonodig te stoppen voor een pauze
• Traffic Sign Recognition leest de verkeersborden en geeft de toegestane maximum snelheid weer in het display en helpt zo bekeuringen voor het per ongeluk overschrijden van de snelheid te voorkomen

Ford Kuga EcoBoost AWD 2016 01

Prijzen

De vernieuwde Kuga met 120Pk 1.5 EcoBoost motor is leverbaar vanaf € 25.990,-. Als diesel is de Kuga vanaf € 36.345,- verkrijgbaar met de 150Pk sterke 2.0 TDCi motor. Uiteraard is de Kuga naar wens ook met automaat en All Wheel Drive te bestellen, dan gaan de prijzen echter rap omhoog.

De vernieuwde Kuga staat nu bij de Nederlandse Ford-dealers in de showroom.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: