Prijzen Edge ronden SUV-lijn van Ford naar boven af

Met de Ford Edge breidt Ford het SUV-modelprogramma binnenkort verder uit. Naast de EcoSport en Kuga wordt de Edge de derde SUV van Ford in Nederland. Over enkele maanden staat de Edge in de showrooms, maar per direct zijn de orderboeken geopend.

Twee dieselvarianten

In Nederland introduceert Ford de Edge met een keuze uit twee krachtige varianten van de 2.0 TDCi dieselmotor. De ‘basisversie’ is een 132 kW/180 pk sterke 2.0-liter TDCi met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Voor wie nog meer vermogen en trekkracht wenst, is er de 154 kW/210 pk 2.0-liter TDCi Bi-Turbo.

Deze laatste is standaard gekoppeld aan een automatische PowerShift-zesversnellingsbak met dubbele koppeling. Mede door de inzet van Auto-Start-Stop staan beide motoren borg voor zuinige prestaties en een overeenkomstig lage CO2-uitstoot (2.0 TDCi: 149 g/km; 2.0 TDCi Bi-Turbo: 152 g/km).

All-Wheel Drive voor iedereen

In Nederland krijgen alle uitvoeringen van de Ford Edge standaard intelligent All-Wheel Drive (AWD)-technologie. Dit systeem schakelt naadloos tussen voorwielaandrijving onder normale omstandigheden en vierwielaandrijving wanneer de situatie daar om vraagt, voor extra zekerheid, grip, stabiliteit en rijplezier.

Ford Edge Europese versie 2016 14

Compleet, en nog completer

De Ford Edge komt er met een keuze uit twee uitrustingsniveaus: Trend en Sport. Van een basisuitvoering is geen sprake, aangezien de Ford Edge Trend af-fabriek een meer dan complete uitrusting meekrijgt.

Zo is de Trend uitvoering onder meer standaard voorzien van 19"-inch lichtmetalen velgen, zijn er diverse elektronische rij-assistenten als Lane Departure Warning en Lane Keeping Aid en beschikt de Trend over het SYNC2 multimedia systeem met 8"-inch touchscreen en achteruitrijcamera.

De Edge Sport vormt ten opzichte van de Trend eenvoudigweg de overtreffende trap in luxe en comfort, en zet het sportieve voorkomen van de Edge bovendien extra aan met een reeks stijlvolle accenten. Overigens is de meest krachtige versie van de Edge, de 2.0 TDCi Bi-Turbo, uitsluitend in deze Sport-trim te bestellen.

Ford Edge Europese versie 2016 12

Persoonlijk

Bovenop de twee uitvoeringen biedt Ford kopers de mogelijkheid hun auto een persoonlijk accent mee te geven via één van de drie aantrekkelijke beschikbare pakketten: het X-pack, Luxury Pack of Winter Pack.

Daarnaast voorziet de optielijst in tal van individuele extra’s, zoals adaptieve cruise control, een camera vóór met Front Wide View of bijvoorbeeld opblaasbare gordels achterin voor extra veiligheid.

Per direct te bestellen

De Edge arriveert over enkele maanden in ons land en is per direct bij de Ford dealer te bestellen. Prijzen beginnen bij € 56.165,- voor de Ford Edge Trend 2.0 TDCi (180 pk) met de handgeschakelde zesversnellingsbak.

De meerprijs voor de Edge Sport bedraagt ruim € 5.000,-. Het topmodel, de Ford Edge Sport 2.0 TDCi Bi-Turbo (210 pk) met 6-traps Powershift-automaat, staat in de prijslijst vanaf € 65.215,-.

En dat is een heleboel geld voor een Ford... Teveel eigenlijk, want daar heb je ook een dikke Q7 of X5 voor die net ingereden zijn...

Ford Edge 2016 Trend Sport AWD 4WD diesel 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: