570GT: eindelijk een elegante McLaren als boulevardcruiser

Je moet wel goed kijken om de verschillen te zien, maar vandaag presenteert McLaren in de vorm van de 570GT een meer praktische en reisvriendelijkere variant van de 570S.

En dat is maar goed ook, want dit is in mijn ogen de eerste echte goede McLaren van het moment. Eentje die je kunt gebruiken om broodjes te halen in Bellagio langs het Lago di Como om vervolgens over de passen in de Zwitsers Alpen terug naar huis te hoeken.

Meest zichtbare verandering is de schuin aflopende achterruit, die door de Britten Touring Deck genoemd wordt. Het is een luik dat naar links open scharniert en toegang geeft tot een 220 liter grote, met leer beklede bagageruimte direct boven de V8, terwijl ook nog de standaard bagageruimte van 150 liter voorin de neus behouden is gebleven.

Denk overigens niet dat je bagage dan nogal warm wordt, want volgens McLaren is deze ruimte uitstekend geïsoleerd en zo ontworpen dat alle hitte van de krachtbron onder de ‘kofferbak’ door naar achteren wordt geleid, waar de warmte ontsnapt via het op de hieronder afgebeelde rooster.

McLaren 570GT cruiser boulevard zilvergrijs 2017 03

Ook onderscheidt de 570GT zich van de 570S door een glazen panoramadak, anders getekende lichtmetalen wielen en het feit dat de sleuven die over de flanken naar de luchtinlaten leiden in carrosseriekleur zijn uitgevoerd.

Het interieur is luxer en stiller dan in de 570S en voorzien van lederen bekleding, elektrisch verstelbare en verwarmde stoelen met geheugenfunctie, parkeersensoren voor en achter en een elektrisch verstelbare stuurkolom.

Om comfortabeler over te komen sluiten de portieren met een zachter geluid en komt er ook minder geluid uit het uitlaatsysteem. Zelfs de voor de 570GT speciaal ontwikkelde Pirelli banden zorgen voor een geluidsreductie van 3 decibel.

McLaren 570GT cruiser boulevard zilvergrijs 2017 04

Binnenin kun je tijdens het rijden genieten van een goed stukje muziek. Standaard wordt namelijk het McLaren Audio Pluys-systeem gemonteerd. Een audiosysteem van Bowers & Wilkins met twaalf speakers is optioneel beschikbaar en aangepast op de akoestiek van het interieur.

Dit systeem heeft vijf aluminium Nautilus tweeters, vijf Kevlar middentoon speakers en twee koolstofvezel en Rohacell subwoofers. Alle luidsprekers worden aangestuurd door een volledig digitaal 14-kanaals 1280 W Class D-versterker.

Qua rijgedrag is de 570GT natuurlijk ook een betere vriend dan z’n hardcore broers en zussen. Zo knal je dankzij de 570Pk sterke 3,8-liter V8 voorzien van twee turbo’s in 3,4 seconden naar de 100 km/h. Dat is slechts twee tienden langzamer dan de 570S. De topsnelheid bedraagt 328 km/h.

Vanwege het extra rijcomfort zijn de voorveren 15 procent minder stijf afgesteld en de achterveren 10 procent. Dit is vooral merkbaar op de langere afstanden, volgens McLaren. Alle aanpassingen maken de 570GT overigens iets zwaarder dan de 570S (1350 kg tegenover 1313 kg), maar dat mag de pret niet drukken.

Jammer dat dat dan ook voor de prijs geldt; ook die is met 250 mille net wat zwaarder dan van z’n gezinsleden. Zo is de 570S 23 mille goedkoper en de 570C zelfs 50 mille.

McLaren 570GT cruiser boulevard zilvergrijs 2017 02 McLaren 570GT cruiser boulevard zilvergrijs 2017 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: