Polo GT BlueMotion richtprijs

Een officiële prijs van de Volkswagen Polo Blue GT is nog niet bekend maar door de importeur is deze week een richtprijs van rond de 20.000,- euro afgegeven. Daarmee zou deze kleine snelle stadsflitser ongeveer eenzelfde prijs als in Duitsland hebben waar de GT 19.650,- kost.

De nieuwe 1.4 TSI (EA211) levert 140Pk en beschikt over cilinderuitschakeling. Bij zwaardere belasting werken alle vier de cilinders maar zodra er minder vermogen gevraagd wordt krijgen cilinders twee en drie geen benzine meer waardoor de 1.4 effectief nog maar op 2 cilinders rijdt. Dit helpt uiteraard om het brandstofverbruik dusdanig te drukken dat deze Polo voor leaserijders in de 20% bijtellingscategorie valt.

Volgens Volkswagen moet met het zogenoemde “Cylinder On Demand” systeem een verbruik van gemiddeld 4,7L / 100 km mogelijk zijn, in de praktijk zul je daar iets boven zitten. De presentaties bij dit verbruik zijn prima in orde voor dit karretje; 0-100 km/h gaat in 7,9 sec. en hij haalt een top van 210 km/h.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: