Lexus LS update

Lexus heeft haar vlaggenschip voorzien van een facelift. De LS beschikt  als voornaamste designkenmerk nu over de nieuw grille die, net zoals bij Audi, als familiegezicht moet dienen.

Daarnaast is er nu optioneel een F-Sport pakket beschikbaar. Hiermee komt de auto 10mm dichter bij het asfalt te liggen, krijg je schakelflippers achter het stuur en achter de 19”-inch velgen worden Brembo remmen gemonteerd.

De motor van de LS600h is ongewijzigd. De enige in Nederland verkochte versie van de LS-reeks beschikt dus nog steeds over de 5.0 V8 met 394Pk. Samen met twee elektromotoren komt het totale vermogen uit op 445Pk. De sprint naar de 100 km/h lukt  je hiermee in 6,1 seconden en het verbruik ligt volgens Lexus op 8,6L/100km. Ook intern krijgt de LS de nodige updates. Zo zijn er nieuwe kleuren , een Advanced Pre-Collision Safety system (APCS), Adaptive Cruise Control (ACC), Lane-Keep Assist (LKA), en  een Blind Spot Monitor (BSM).

In het nieuwe interieur springt verder het 12,3 inch scherm in het oog. Volgens Lexus het grootste scherm ooit gemonteerd in een productieauto. Verder leverbaar zijn nog een Seating Package met massagestoelen en een 9” -inch plafondscherm waarop content van een Blue Ray of SD-card afgespeeld kan worden. Dit klinkt natuurlijk het mooiste in combinatie met het Mark Levinson Reference Surround System dat over 19 speakers beschikt.

De nieuwe LS staat eind dit jaar bij de Lexus dealer.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: