9G-Tronic automaat met 9 verzetten eindelijk ook in S-klasse Limousine

Het heeft even geduurd, maar met ingang van het komende modeljaar (2016) zal ook de Mercedes S-klasse voortaan met de 9G-TRONIC automatische versnellingsbak met negen versnellingen leverbaar zijn.

In eerste instantie zou deze gloednieuwe versnellingsbak z’n debuut maken bij de introductie van de nieuwe S-klasse. Maar vanwege allerlei technische redenen lukte dat niet, waardoor de primeur naar de E-klasse ging. Na de CLS-Coupé en Shooting Brake, de S-klasse Coupé en de Maybach S500 krijgt nu ook de S-klasse Limousine eindelijk de beschikking over de veelgeroemde versnellingsbak met negen verzetten.

Mercedes Benz S-klasse accessoires dakkoffer velgen W222 2014 AMG 06

Over een week of drie is ‘ ie te bestellen, maar dan alleen voor de achterwielaangedreven versies. De vierwielaangedreven versies krijgen pas aan het einde van dit jaar de beschikking over de NAG3 (Neues Automatik Getriebe 3. Generation) zoals Mercedes ‘m officieel noemt.

Of ook de AMG- of Hybrideversies deze versnellingsbak krijgen is nog niet bekend, net  zomin als de prijzen. Die volgen echter snel.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: