A-klasse nu extra schoon en zuinig

Nog maar een paar maanden na de succesvolle start van de nieuwe A-Klasse breidt Mercedes-Benz het programma uit met twee bijzonder zuinige, schone en zeer compleet uitgeruste BlueEFFICIENCY Editions.

Met een NEDC-verbruik van 3,6 l/100 km en een CO2-waarde van slechts 92 g/km is de A 180 CDI BlueEFFICIENCY Edition de meest bescheiden Mercedes-Benz met conventionele verbrandingsmotor ooit. De benzine-uitvoering A180 BlueEFFICIENCY Edition geldt met 5,2 l/100 km en 120 g CO2/km eveneens tot de meest efficiënte auto's in zijn klasse. Door deze gunstige verbruik- en emissiecijfers zijn beide modellen goed voor 20%bijtelling.

Bij de BlueEFFICIENCY Edition-modellen kon het verbruik ten opzichte van de standaard A-klasse nog verder worden verlaagd met 0,2 l/100 km bij de diesel- en 0,3 l/100 km bij de benzine-uitvoering. Dit komt overeen met een verbetering van vijf procent.

Daarvoor werd onder meer de cw-waarde van de A-Klasse van cw=0,27 van de beste waarde voor hatchbacks in dit segment verder verlaagd naar cw=0,26. Tot de extra aerodynamische verbeteringen tellen onder meer de gedeeltelijke afdekking van het bovenste gedeelte van de radiatorgrille en aerodynamisch beklede wieldraagarmen waardoor de luchtstroom langs de onderkant bij de achteras wordt verbeterd, alsmede een verlaging van het chassis met 15 millimeter.

Zowel de diesel- als de benzinevariant is vanaf Maart 2013 leverbaar.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: