Aandelen Audi? Dit gaat de koers zeker beinvloeden

Een Duitse regionale omroep meldt op basis van bronnen bij toeleveranciers en fabrieksmedewerkers volgens Tweakers.net dat een Brusselse Audi-fabriek dagelijks de helft minder elektrische Audi e-Tron produceert, omdat er een tekort is aan de benodigde accu's.

De regionale Duitse omroep Bayerischer Rundfunk meldt dat het oorspronkelijk de bedoeling was dat dagelijks zo'n 300 Audi e-Trons van de band zouden rollen, maar dat zijn er momenteel ongeveer 150. Volgens de bronnen krijgt Audi onvoldoende accu's van zijn leverancier LG Chem. Dat bedrijf zou momenteel onvoldoende accu's uit de Poolse fabriek aanleveren. Audi heeft eerder al een conflict gehad met LG Chem, waarbij de Zuid-Koreaanse accufabrikant de prijzen met tien procent zou hebben verhoogd.

Audi wilde uiteraard geen commentaar geven op de berichten. Een woordvoerder van de autofabrikant gaf wel aan dat er bij elk nieuw model dat in productie gaat uitdagingen om de hoek komen kijken. Volgens haar gaat het daarbij om een samenspel met ontwikkelingspartners en leveranciers, waarmee de problemen worden opgelost.

De Tijd meldt daarnaast ook dat vanuit Belgische vakbonden wordt bevestigd dat de accuaanvoer nogal fluctueert en dus niet vlekkeloos verloopt. De vertragingen vanuit de Poolse fabriek van LG Chem zouden onder meer te maken hebben met het feit dat de cellenproductie onlangs van Zuid-Korea naar Polen is verplaatst, waardoor ze opnieuw moesten worden gekeurd.

Mocht je aandelen Audi hebben dan houdt er maar vast rekening mee dat dit de jaarcijfers van het concern sterk kan beïnvloeden en dat een mogelijke daling gezien deze tegenvaller er wel eens in zou kunnen zitten.

Naar verluidt zouden er namelijk al meer dan 20.000 reserveringen zijn geplaatst voor de nieuwe, geheel elektrische SUV van Audi. De leveringstijd zit nu rond de vijf maanden. De eerste e-Tron rolde in de Brusselse fabriek in september vorig jaar van de band. Vanaf eind vorig jaar zijn de eerste leveringen begonnen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: