Ab geht's | Brabus CLS Shooting Brake

Op het moment dat in Sindelfingen de eerste kopers van de Mercedes CLS Shooting Brake de sleutels in ontvangst nemen onthult Brabus de overtreffende trap van deze nieuwe lifestyle combi.

Om maar meteen met de dikste variant te beginnen: die is gebaseerd op de AMG versie. Deze wordt voorzien van een nieuw motormanagement met Brabus sausje, een verbeterde intercooler en een sportuitlaat met vlinderklep.

Resultaat is eigenlijk gewoon een raket met de nodige bagageruimte want het totale vermogen komt uit op 620Pk bij 1.000Nm koppel. Dit koppel bereikt overigens via een "limited slip" differentieel de achterwielen (40%). Maximaal driftend door de bocht gaan is dus geen enkel probleem. De topsnelheid ligt na de kuur op 320 km/h; de sprint naar 100 km/h duurt 4,2 tellen.

Ook voor de overige motorvarianten kun je bij Brabus terecht. Zo stijgt bij de CLS 250 CDI het vermogen naar 235Pk bij een koppel van 560 Nm. Een trapje hoger op de ladder staat de CLS 350 CDI die het tot een ruime 690Nm koppel brengt.

Van hier is het nog slechts één stapje tot de AMG versie en dat is de CLS 500. Standaard genereert deze met de bekende V8-motor 408 pk. Brabus geeft je er 500 met een koppel van 720Nm. Ook wordt de (af fabriek) begrenzer verwijderd waardoor je in plaats van maximaal tot 250 km/h door kunt knallen tot de 300.

Om één en ander optisch ook aantrekkelijk te maken kunnen onder meer voor- en achterspoilers, aangepaste bumpers met LED daytime running lights, breder uitgeklopte en aangepaste spatborden, sideskirts of een Bilstein verlagingsset worden gemonteerd.

Nieuw zijn daarnaast dubbelspaaks 20”-inch Monoblock R-velgen waarbij het centrum in een titaniumkleur is gespoten. De dubbele spaken worden hierbij afwisselen in een glanzende of titanium finish gespoten.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: