Abbey Road Studio | Maserati Quattroporte krijgt Bowers & Wilkins audio pakket

Audi heeft B&O, de Maserati Quattroporte heeft nu B&W. Eind september werd bekend dat Bowers & Wilkins de overstap had gemaakt van Land Rover & Jaguar naar Maserati.

In de nieuwe Quattroporte zal het eerste resultaat van de samenwerking tussen B&W en Maserati te horen zijn en wel in de vorm van een audiosysteem met maar liefst 15 luidsprekers die allemaal een specifiek doel hebben. Zo wordt er gebruik gemaakt van aluminium tweeters, Kevlar midrange-units en Rohacell-woofers.

Omdat de Quattroporte ook vaak als directieauto gebruikt wordt waarbij de belangrijkste mensen achterin zitten , werd speciaal aandacht besteed aan het realiseren van een echte " surround sound" ervaring. Hiervoor gingen de specialisten van B&W te rade bij Harman en hun DSP klasse D-versterker met QuantumLogic surround-technologie. Volgens B&W geeft deze innovatieve surround-technologie de inzittenden de ervaring op het podium van een concert te staan of juist op afstand te genieten in het publiek. “Listen and you’ll see” aldus B&W.

Aan het audiosysteem voor de Quattroporte werkten overigens dezelfde engineers die ook verantwoordelijk zijn voor de beroemde B&W 800-serie, de luidsprekers die onder andere voor bioscoopopnames worden gebruikt in de beroemde Abbey Road Studios in Londen.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: