ABT Beetle TDI; voor de vrouw...

Deze week heeft ABT hun versie van de Volkswagen Beetle TDI geïntroduceerd. Volgens Hans-Jürgen Abt, de directeur van ABT Sportsline, is de TDI motor de ideale motor voor deze auto en vooral automobilisten die veel rijden zullen de motor op hun waarde weten te schatten vanwege het lage verbruik en de trekkracht van de motor aldus Hans-Jürgen.

Het vermogen van de 2.0 TDI stijgt na de ABT kuur van 140 naar 170Pk, het koppen van 320Nm naar 370Nm. ABT’s kevertje is hiermee in staat om de sprint van 0 naar 100 km/h in 8,8 seconden te volbrengen wat ruim 6-tienden sneller is dan het standaard model.

Uiteraard heeft ABT ook het uiterlijk van de Beetle niet vergeten. Zo zijn er ‘booskijkers’ voor de koplampen, dubbele uitlaatpijpen en voor- en achterspoilers. Daarnaast kun je als optie een carbon-look ‘decoratieset’ bestellen. De inmiddels bekende (en in mijn ogen knetterlelijke) ‘CR’-wielen zijn leverbaar in de maten 18”, 19” en 20 inch.

Mocht je niet zo van dieselen houden dan kun je bij ABT uiteraard ook terecht voor de benzine versie van de Beetle. In dat geval moet je een 2.0 TFSI meebrengen die na behandeling 240Pk heeft.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: