ABT introduceert AS4 Avant

Begin dit jaar had ABT Sportsline uit het Duitse Kempten al een styling- & tuningpakket voor de gefacelifte Audi A4 Sedan geïntroduceerd, maar op de Avant versie moest even gewacht worden.

Dat wachten is nu over, zie hier de ABT Sportsline AS4 Avant. Het zal niemand verbazen dat er voor de Avant weinig nieuws te melden valt. Behalve een nieuw spoilerpakket bestaande uit een lip onder de voorbumper, zijskirts en een achterklepspoiler valt er niet veel te melden. De achterbumper is zelfs gelijk aan het pakket dat op de sedan versie geleverd wordt.

Op motorisch gebied zijn er ook geen verassingen. Het begint met de 2,0-liter TDI die in de maximale configuratie 205Pk en 420Nm koppel levert. Een trapje hoger is de 2,0-liter TFSI waar het vermogen van 211 naar 270Pk stijgt. Topversie is de 3,0-liter TDI die na ABT’s krachtkuur over 300Pk en 570NM koppel beschikt. Dat is meer dan 50Pk en 70Nm extra overigens.

Verder kan ABT de nodige aanpassingen aan het onderstel verzorgen en zijn de bekende AS velgen in 19”- of 20”-inch leverbaar.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: