ABT maakt Audi SQ5 Diesel nog begeerlijker

Audi’s huistuner ABT vond kennelijk dat de SQ5, met onder de kap de 3,0-liter V6 TDI, voorzien van 313Pk en 650NM koppel een beetje te kort kwam.

Daarom werd de laptop aangezwengeld en aan Audi’s eerste S-model binnen de Q-lijn gehangen, om er uiteindelijk 360Pk en 700Nm koppel uit te persen.

ABT Audi SQ5 TDI Diesel zwart 2013 05

ABT vertelt er helaas niet bij wat voor gevolgen dit heeft voor de prestaties, maar aangezien de standaard SQ5 al in 5,1 seconden op de 100 km/h zit, zou het best wel eens mogelijk kunnen zijn dat deze diesel SUV in minder dan 5 seconden de stoplichtsprint kan voltooien.

In ieder geval ben je sneller dan deze locomotief. De topsnelheid van de SQ was met 250 km/h al niet mis, maar misschien dat die dankzij ABT uit komt ergens rond de 265 km/h.

ABT Audi SQ5 TDI Diesel zwart 2013 03

Om ook te kunnen laten zien dat je een wat snellere SQ5 hebt levert ABT twee exterieur pakketten. Eentje met de nadruk op de subtiel, de andere een wide-body versie.

De aanpassingen bestaan onder andere uit een ABT grille en voorspoiler, grotere wielkasten en vier uitlaten (standaard twee overigens). Een verlagingsset zorgt voor net dat beetje extra. Op velgengebied is er keuze uit 3 designs, 20”-,21”- of zelfs 22”-inch groot gekoppeld aan high-performance banden.

ABT Audi SQ5 TDI Diesel zwart 2013 08

Prijzen van al dit spul heeft ABT nog niet bekend gemaakt, ze zijn wel per direct te bestellen.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: