ABT maakt nieuwe Audi RS5 zoals die hoort te zijn

De laatste generatie Audi RS5 mag dan qua specificaties een stukje beter zijn dan de oude, maar toch ontbreekt er één belangrijk ding en dat is beleving.

De nieuwe RS5 wordt door velen als net even te klinisch omschreven en mist uiteraard ook het geluid en de ervaring van de oude, atmosferische achtcilinder in V-vorm. Deze uiterst snelle luxecoupé moet het dus vooral van zijn allround-performance hebben en dat betekent dat er voor de diverse tuners ruimte is om die beleving terug te brengen.

ABT is de eerste tuner die dat probeert en brengt daarom een tot 50 exemplaren gelimiteerde en aangepaste versie van de RS5 op de markt. De RS5-R gedoopte creatie beschikt over een vermogen van 530pk en 690Nm koppel. Daarmee knal je in 3,6 tellen naar de 100 km/h, terwijl het eindstation bij een begrensde 280 km/h in zicht komt.

De nieuwe techniek wordt daarbij uiteraard ook visueel ondersteund door een complete bodykit met veel carbon en de nodige vleugeltjes, een verlaagde, instelbare ophanging, specifieke 21”-inch velgen met 275/25 ZR1 banden en tenslotte een nieuwe diffuser met vier carbon uitlaatpijpen die voor een betere soundtrack dan bij het origineel moeten gaan zorgen.

Daarmee ziet deze generatie er trouwens wel iets minder agressief uit dan z'n voorganger uit 2013 maar dat mag de pret niet drukken. Meer over die generatie vind je overigens via deze link.

De ABT RS5-R beleeft z’n première tijdens de komende AutoSalon van Genève. Een prijs is nog niet bekend.

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: