ABT neemt de Seat Leon Cupra R ST onder handen

Het is alsof ze bij ABT wisten dat Ford de Focus ST Wagon de afgelopen week zou aankondigen, want precies op hetzelfde moment meldt de tuner dat ze de Seat Leon Cupra R ST van een krachtkuur hebben voorzien.

De Leon Cupra R ST beschikt af fabriek over een 300pk en 400Nm sterke 2,0-liter viercilinder in het vooronder. Die viercilinder levert z’n aandrijfkrachten aan alle vier de wielen en dat voor de tuner uit Kempten kennelijk een goed excuus om deze Cupra van bijna 20 procent meer vermogen te voorzien.

Dankzij de nodige aanpassingen aan het motormanagementsysteem beschikt deze Cupra ST voortaan over 350pk en 440Nm trekkracht. De sprint naar de 100 km/h zou je daarmee sneller kunnen afronden maar ABT meldt zoals gebruikelijk niet hoeveel sneller. Wel dat de topsnelheid voortaan 260 km/h bedraagt.

Met hulp van de 20”-inch grote velgen die overigens in verschillende designs leverbaar zijn en een verlaging van 2 centimeter aan de voorkant en 1,5 centimeter aan de achterkant, wordt het rijgedrag net even wat strakker. Tot slot zijn er nog diverse accessoires te leveren waarmee je zowel het exterieur als het interieur van deze Leon Cupra R ST helemaal naar eigen inzicht en smaak aan kan passen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: