ABT neemt ook de Audi Q3 onder handen

De vernieuwde Audi Q3 staat alweer even in de diverse showrooms, maar dat weerhoudt tuner ABT er niet van om na de TT Roadster voor de zomer ook nog even deze kleine SUV aan te pakken.

Als basis daarvoor dient de sterkste diesel die er dankzij de nodige aanpassingen aan het motormanagementsysteem zo’n 26Pk bijkrijgt. De 2.0 TDI komt daarmee uit op een vermogen van 210Pk bij een trekkracht van 420Nm (was overigens 380Nm).

Uiteraard hoort daar ook een sportiever uiterlijk bij. Naast de opvallende blauwe kleur voorziet ABT de Q3 van een bodykit die bestaat uit aangepaste voor- en achterspoilers en sportieve zij-skirts.

ABT Audi Q3 Quattro TDI blauw 2015 02

Nieuwe velgendesigns in verschillende groottes en een uitlaatsysteem met vier uitlaatpijpen maken het geheel tenslotte compleet. Voor wie de Q3 dan nog wat te hoog op z’n wielen vindt staan is desgewenst ook een verlaagd onderstel mogelijk (voor -25, achter -35mm). Dat kan overigens nog extremer door op de bestellijst het verstelbare onderstel te kiezen. Daarmee komt de kleinste Q vooraan 60 millimeter en achter 70 millimeter dichter op het asfalt te liggen.

Prijzen zijn nog niet bekend.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: