ABT Sportsline voorziet Audi S8 van wat extra's onder de kap

Begin dit jaar kwam alweer de vierde generatie van de Audi S8 limousine op de markt, met in het vooronder een 571pk (420kW) en 800 Newtonmeter sterke V8 biturbobenzinemotor.

Het zal je niet verbazen dat dit voor een bepaald type kopers nog niet voldoende is en wanneer dat het geval is, is de Duitse tuner ABT Sportsline uit Kempten er als de kippen bij om daar wat aan te doen. Zo ook weer in dit geval, want ABT heeft een nieuwe regeleenheid ontwikkeld voor de snelle vijfzitter, die in de S8 oploopt tot 700 pk.

Daarmee wordt de tijd voor de sprint van 0 naar 100 km/h van 3,8 naar 3,4 seconden gereduceerd en wanneer af fabriek de keramische remmen op het bestelformulier zijn aangekruist kan de topsnelheid desgewenst worden verhoogd tot 270 km/h.

Op verzoek biedt ABT verder nog een discrete achterspoiler van koolstofvezel en sportieve wielen in 20”-en 21”-inch aan, die optioneel verkrijgbaar zijn in matzwart of met een diamantgedraaide velgrand. Voor wat betreft het interieur geldt dat er weinig nieuws is te melden, tenzij een nieuwe start-stop-schakelkap en een kap voor de hendel van de automaat je ding zijn.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: