ABT voorziet Audi A4/A5 en Q5 met de 2,0-liter TFSI desgewenst van 290Pk

VAG-Tuner ABT Sportline presenteert met de ABT Power „New Generation“ een vermogensupgrade die speciaal op de eigenschappen van nieuwe motoren gericht is.

De door het bedrijf zelf ontwikkelde ABT Engine Control, een speciale ECU, is vanaf nu verkrijgbaar voor de Audi A4, A5 en SUV Q5. Deze ECU is in feite een powerbox, een kastje dat naast de originele ECU geplaatst wordt en de waardes voor de motor in realtime aanpast.

Vooralsnog lukt het de tuners niet om de ECU van Audi zelf aan te passen aangezien deze voorzien is van encryptie en dus is een tweede ECU de enige optie om het vermogen aan te kunnen passen. Voordeel van de ABT Engine Control is dat softwareupdates door Audi aan de eigen ECU zonder problemen doorgevoerd kunnen worden.

Resten nog de feiten: dankzij ABT krijgt de 2,0-liter TFSI de beschikking over bijna 30 procent meer power. Zo stijgt het vermogen van 225Pk naar 290Pk en neemt het koppel van 350Nm toe tot 420Nm. De sprint naar de 100 km/h kan daarmee 0,2 seconden sneller afgerond worden, de topsnelheid neemt met 5 km/h toe.

De prijs voor dit alles bedraagt 2.349,- euro en het zal je niet verbazen dat je dat bedrag nog kunt verdrievoudigen als je nog voor een setje nieuwe velgen, remmen, een sportuitlaat, schokbrekers of een bodykit in de markt bent.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: