ABT voorziet de Audi A6 Allroad van nieuwe velgen en meer power

Het lijkt wel alsof er geen week voorbij gaat zonder dat de Duitse tuner ABT Sportsline weer een model van het VAG-concern onder handen heeft genomen. Ook dit keer is het dus weer raak en wel in de vorm van de laatste generatie A6 Allroad met als resultaat meer vermogen en nieuwe velgendesigns.

Laten we met dat laatste beginnen, voor wat betreft een nieuw velgensetje is er keuze uit twee soorten lichtmetalen velgen, namelijk de GR- en de FR-lijn. De GR kan als 20”-inch worden besteld, de FR is er in diezelfde maat of zelfs in een 21”-inch variant.

Voor wat meer geluid is er het ABT Sound Control systeem dat de A6 Allroad voorziet van wat meer herrie uit de uitlaat en last but vooral not least is ook een "speciale" ABT Startknop leverbaar die volgens mij echt niemand gaat kopen.

Verder krijgt de 55 TFSI indien gewenst 20 procent meer vermogen. De 340 pk waar het blok het af fabriek mee moet doen komt daarmee uit op 408pk. Het koppel neemt toe van 500 tot 550 Nm. Op het gebied van diesels is er voortaan 330pk en 670Nm beschikbaar voor de 50 TDI en dat was 286pk/620Nm.

Tot slot kan ook de 55 TDI dankzij ABT’s Engine Control module op meer vermogen rekenen. De standaard 349pk blijken er dan ineens 384 te zijn terwijl het koppel stijgt van 700Nm tot 760Nm.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: