ABT voorziet Volkswagen Golf GTI Clubsport S van belachelijke 370pk

Wat mij betreft is het zo jammer dat de Volkswagen Golf GTI inmiddels een “petjes”-imago heeft, want dat verdient het model eigenlijk helemaal niet.

Zeg nou zelf, het is toch vreemd dat de eerste generatie Golf GTI, die over 110pk beschikte, inmiddels een icoon in de automobielgeschiedenis is, terwijl de latere generaties nu met allerlei vreemde types geassocieerd worden, maar niet met de geweldige rijeigenschappen?

Niet voor niets heeft de 310pk sterke Clubsport S-uitvoering het ronderecord voor voorwielaangedreven voertuigen op de befaamde Nordschleife van de Nürburgring in handen denk ik als petrolhead dan.

Tot zover mijn persoonlijke noot over de GTI, want VAG-tuner ABT meldt dat het nog een beetje beter kan. De tuner past het 2,0-liter benzineblok namelijk zodanig aan dat er nog eens 60pk extra tevoorschijn komt waardoor het totale vermogen daarmee een dikke 370pk bedraagt.

Leuk, maar misschien wel een beetje te veel van het goede. Ondergetekende zou in ieder geval niet in de regen met dit karretje willen rijden en opteert dan liever voor de recent vernieuwde Golf R met 4-Motion vierwielaandrijving.

Mocht je toch nog interesse hebben, dan is het goed om te weten dat ABT naast deze vermogensupgrade uiteraard ook wat aan de vering heeft aangepast zodat het vermogen enigszins goed op de weg te krijgen is.

Tot slot zijn er natuurlijk nog verschillende mogelijkheden om het uiterlijk aan te passen. Van velgen tot spiegelkappen, van remmen tot een sportievere grille, alles is mogelijk. Als je maar betaalt uiteraard.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: