ABT voorziet Volkswagen Touareg van bijna 1.000Nm koppel

ABT Sportsline vond dat de nieuwe Volkswagen Touareg wel over wat extra dampf kon beschikken en doneert daarom wat extra vermogen aan het model.

De basis voor de nieuwe prestatieverhoging is de V8 TDI, die in het voorjaar van 2019 werd geïntroduceerd en in de fabrieksversie eigenlijk al over meer dan voldoende vermogen beschikt. Maar onder het motto meer is altijd goed werd een nieuwe ECU ontwikkeld die er voor zorgt dat het vermogen stijgt tot een mooi rond getal van 500 pk. Tegelijkertijd neemt het maximale koppel toe van 900 tot 970 Newton meter (Nm). Een garantie en het passende advies van ABT over hoe je ze dat alles het beste kunt inzetten zijn natuurlijk ook van de partij.

Voor de standaard 286 pk V6-dieselmotor in de Touareg is ook een extraatje beschikbaar en dan komt het vermogen uit op  330 pk en het maximale koppel stijgt mee van 600 tot 650 Nm. Voor de standaard drie liter motor met 231 pk zal vanaf januari 2020 een prestatieverhoging beschikbaar, daarover binnenkort meer.

ABT biedt uiteraard verder ook nog diverse 22"-inch lichtmetalen velgen voor de Touareg aan. Desgewenst kan de projectieverlichting van "VW" naar "ABT Sportsline" worden omgeschakeld.

 

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: