ABT voorziet Volkswagen Touareg van extra vermogen

In de taal van de Toeareg zouden er meer dan 70 begrippen zijn om een kameel te beschrijven. Volkswagen tuner ABT maakt van die gelegenheid gebruik om hun aangepaste Touareg te omschrijven.

De Touareg is in dit geval voorzien van een vermogensupgrade en de nodige uiterlijke en onderstelaanpassingen. Volgens ABT is het de perfecte automobiel voor “de auto-nomade, die veel tijd „on the road“ doorbrengt en hierbij plezier wil hebben”.

Persoonlijk zou ik toch zweren dat de Touareg als SUV toch eerder als off-roader gekwalificeerd werd, maar dat mag te pret volgens ABT niet drukken, want met een ABT Powerkit van de nieuwe generatie levert de 3.0 TDI in het vooronder voortaan geen 262Pk/580Nm meer, maar 290Pk en 650Nm.

Dankzij uitgebreide tests op de eigen proefstand en openbare wegen is de zorgvuldig ontwikkelde vermogensupgrade ook zuinig en betrouwbaar. Brandstofverbruik en betrouwbaarheid liggen namelijk op serieniveau, waarbij ABT Sportsline het laatstgenoemde ook nog onderstreept met een uitgebreide garantie.

Touareg_7P05_News-Front

Het gezicht veredelen de tuners uit Kempten met een opzetstuk als frontgrille en kappen voor de koplampen. Ook een sportieve achtervleugel van PUR kunststof (Polyurethaan) is desgewenst van de partij.

Diverse lichtmetalen velgen die dankzij de verlagingsveren of de ABT level control in het chassis goed in de wielkasten zitten maken het uiterlijk compleet. Zo is er keuze uit de modellen CR (20”-inch), DR (22”-inch) en ER-C (20”-inch) – optioneel ook in verschillende kleuren en inclusieve high performance banden. Passende ventielkappen met ABT logo ronden het desbetreffende pakket af.

ABT matten voor de voetruimte en kofferbak zijn natuurlijk ook beschikbaar en als de bestuurder de deur openmaakt projecteren de ABT lampjes in de deuren het betreffende logo per LED-techniek op de grond.

Prijzen zijn nog niet bekend.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: