AC Schnitzer geeft BMW 8-serie uiterlijk dat de M8 had moeten hebben

Persoonlijk moet ik bekennen dat ik van de BMW M8, die het merk uit Beieren afgelopen week presenteerde, op het gebied van het uiterlijk net even wat meer had verwacht.

Dat een M850i niet van de daken schreeuwt dat het eigenlijk een flinke sportieve rakker is, is voor iedereen duidelijk, maar dat de M8 ook een beetje een ingetogen verschijning is geworden had ik niet verwacht. Gelukkig is er dan altijd nog de firma AC Schnitzer die voor zo’n beetje iedere BMW wel een extremer uiterlijk in de catalogus heeft staan.

Kijk maar naar deze BMW M2 bijvoorbeeld. Hetzelfde recept is nu verkrijgbaar voor de 8-serie, maar ironisch genoeg nog niet voor de M8.

AC Schitzer voorziet de 840d of de M850i x-Drive desgewenst van de nodige extra elementen van koolstofvezel, waaronder een frontsplitter, zijskirts, luchtinlaten in de motorkap en een achterspoiler. In het interieur zijn aluminium pedalen, voetsteunen en sleutelhangers verdere verfijningsmogelijkheden. Terwijl voor de buitenkant AC3 20”-inch lichtgewicht gesmede velgen in zilver/antraciet of in AC1-design leverbaar zijn.

Onder de kap kan de 840d (320pk) voorzien worden van 380pk terwijl de M850i (530pk) zelfs op 620pk uitkomt. Uiteraard levert Schnitzer deze upgrades met garantie. Beide coupés kunnen verder worden verfijnd met sportuitlaatsystemen met vlinderkleppen en carbon black uitlaatpijpen. Een nieuw setje veren verlaagt de 8-serie tenslotte nog met 20 millimeter.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: