AC Schnitzer neemt BMW M2 Competition onder handen

Ook BMW-tuner AC-Schnitzer laat zich niet tegenhouden door alle partikelfilter en WLTP-perikelen. Zo heeft het bedrijf uit Aken voor de nieuwe BMW M2 Competition een krachtkuurtje samengesteld dat een aanzienlijke prestatieverhoging voor de in het vooronder geïnstalleerde S55-krachtcentrale omvat.

In plaats van de standaard 410 pk en 550 Newtonmeter zijn na de vermogenskuur in Aken 500 pk en 650 Newtonmeter koppel beschikbaar onder je rechtervoet. De krachtkuur heeft al een WLTP-certificering en is daarom geschikt voor voertuigen die voldoen aan de Euro 6d-TEMP emissienorm. Uiteraard is ook een bijpassende geluiddemper met partikelfilter, die bedoeld is om de 500 pk sterke tuning M2 het juiste geluid te geven, van de partij.

Uiteraard blijft het daar niet bij. AC-Schnitzer heeft ook wat onderdelen ontwikkeld om het uiterlijk van de M2 Competition te verbeteren. Zo is een onderstel met instelbare rebound- en compressiedemping beschikbaar, evenals een aerodynamisch pakket met splitters en zijvleugels aan de voorkant, zijskirts, een dakspoiler, koolstofdiffusor en een enorm lelijke achtervleugel. Daarnaast zijn AC-Schnitzer gesmede lichtmetalen velgen in 19"- of 20"-inch en diverse interieuraccessoires verkrijgbaar.

De BMW M2 Competition is echter niet het enige model uit Beieren dat in Aken een WLTP-conforme prestatieverbetering ontvangt. Ondanks de toevoeging van een partikelfilter levert Schnitzer een upgrade tot 510 pk en 645 Newton meter koppel voor de BMW M4, 700 pk en 850 Newton meter voor de BMW M5 en zelfs 720 pk en 850 Newton meter voor de BMW M5 Competition. Er zijn ook mogelijkheden voor de 330i en 430i modellen (380 pk / 540 Nm) en voor de M140i en M240i (400 pk / 600 Nm). De keuze is reuze dus.


Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: