Achttrapsautomaat eerste kwartaal standaard bij BMW

BMW levert in Nederland gedurende het eerste kwartaal van 2014 standaard een automatische transmissie op bijna al haar modellen. Met uitzondering van de 114i, 116d EDE, 118d x-Drive, 120d x-Drive, 318d x-Drive en X1 s-Drive20d EDE worden nu alle modellen gratis ende voor niets van een automaat voorzien.

Behalve een voordeel dat kan oplopen tot 3.869,- euro betekent het volgens het Beierse merk ook meer sportiviteit, comfort én een lagere CO2-uitstoot. Met de standaard achttrapsautomaat geldt voor de BMW 116d, de BMW 118d, de BMW 120d, de BMW 220d Coupé en de BMW 320d EDE Sedan in 2014 zelfs een gunstigere fiscale bijtelling van twintig procent.

Dahler BMW 6-serie Gran Coupe 650i x50i x-Drive N63Tue zwart 2014 11

De automaat schakelt sneller dan een handmatig bediende transmissie en levert ononderbroken trekkracht. Dit vertaalt zich in sportieve dynamiek en extra rijcomfort. Omdat de automaat schakelt op de meest gunstige momenten en bij dito motortoerentallen, ligt het brandstofverbruik met de automaat veelal lager dan met handbediende varianten, wat leidt tot minder verbruik en emissies.

Een belangrijke bijdrage aan het rijcomfort wordt gevormd door het ontbreken van een mechanische verbinding tussen de aandrijflijn en het interieur: de verbinding tussen de versnellingshendel en de transmissie is elektronisch. Het gevolg hiervan is dat het schakelen uitermate soepel en ongemerkt verloopt en dat er minder rijgeluiden en trillingen doordringen in het interieur.

Het langzaam uitsterven van de handgeschakelde versnellingsbak is dus begonnen, maar voor wie toch een handgeschakelde versnellingsbak wil: die blijft uiteraard ook gewoon leverbaar.

BMW X5 M50d M-performance F15 diesel triturbo wit 2014 15

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: