Actiemodel: Porsche Cayenne Platinum Edition

De tweede generatie Cayenne gaat alweer vier jaar mee en aangezien de onlangs gelanceerde Macan de nodige aandacht opeist vond Porsche het tijd voor een actiemodel.

Dat model gaat schuil onder de naam Platinum Edition. Het Platinum Edition-label is voorbehouden aan speciale, exclusieve Porsche-modellen die in beperkte oplage beschikbaar zijn.

Vanaf nu zijn de zescilindervarianten van de Cayenne dus als exclusieve Platinum Edition verkrijgbaar. Standaard beschikt dit model over zaken als een achttraps Tiptronic S-transmissie, Bi-Xenonkoplampen, Power Steering Plus, een automatisch dimmende binnenspiegel, ParkAssist aan de voor- en achterzijde en Privacy Glass.

Porsche Cayenne Platinum Edition zilver 2014 01

De Porsche Cayenne Platinum Edition is leverbaar in de monotone exterieurkleuren zwart en wit, en in Meteoorgrijs metallic, Basaltzwart metallic, Mahonie metallic én Carrara wit metallic die exclusief aan de Platinum Edition-uitvoering is voorbehouden. De grille in de voorste luchtinlaten, de raamomlijsting, de achterspoilerlip en de sierstrip op de achterklep zijn afgewerkt in Platinum Silver metallic voor een glinsterend en contrasterend effect.

De 19-inch Cayenne Design II-wielen maken de uitstraling compleet. Die velgen zijn in mijn ogen overigens te lelijk om te laten zitten dus bestel maar meteen een setje 20"-inch-ers mee.

In het interieur spelen de kleuren zwart en Luxorbeige de hoofdrol. Een gedeeltelijk met leder bekleed interieur is standaard, terwijl een volledig lederen interieur tot de opties behoort.

Porsche Cayenne Platinum Edition zilver 2014 04

Het standaard gemonteerde SportDesign-stuurwiel met schakelpaddels en de Porsche logo’s in de hoofdsteunen benadrukken het hoogwaardige karakter van de Platinum Edition. Het Porsche Communication Management (PCM) inclusief navigatie behoort tot de standaarduitrusting. Het PCM bestaat uit een 7"-inch touchscreen en een audio-installatie met elf speakers en een totaal vermogen van 235 Watt.

De Porsche Cayenne Platinum Edition is leverbaar voor prijzen vanaf € 100.000,- euro, de Cayenne Diesel Platinum Edition is er vanaf € 91.700,- euro. Vanaf Januari volgend jaar staan ze bij de dealer.

Porsche Cayenne Platinum Edition zilver 2014 03

Leave a reply