ADAC: Heb je 't koud, neem een BMW M550d X-drive!

Precies op tijd voor de komende koude periode, die volgens velen overigens alweer tot een Elfstedentocht gaat leiden, heeft de Duitse ADAC eens gekeken welke auto nu eigenlijk de beste verwarming heeft.

Bij een buitentemperatuur van -10 graden Celsius werd na een koude start met 16 sensoren op voet-, knie-, schouder- en hoofdhoogte het temperatuurverloop gemeten. Gedurende een half uur werd gekeken hoe goed de verschillende modellen in staat waren het interieur te verwarmen.

Algemene conclusie was dat een benzineauto sneller op de streeftemperatuur van 23 graden zat dan een diesel- of elektroauto. De meest comfortabele en veilige temperatuur om auto te rijden ligt namelijk tussen de 21 en 23 graden.

InnenraumerwärmungAbsoluut slechtste in de test was de Renault Mégane Grandtour Energy dCi; die had na dertig minuten nog niet eens de 20 graden bereikt. Overall winnaar was de BMW M550d, inderdaad een diesel, die had na 9 minuten al een lekker aangename interieurtemperatuur van 23 graden bereikt. Conclusie dus: heb je ’t snel koud in de winter dan is de M550d X-drive je ideale auto. Maar als petrolhead wist je dat natuurlijk stiekem al.

Kijk in de tabel of je eigen merk en model er ook tussen staan.

ADAC Auto Verwarming test

Respect Copyright!
%d bloggers like this: