ADAC test adaptieve/intelligente Xenon-verlichting in C-segment

Tijdens deze donkere dagen is goede verlichting natuurlijk één van de meest belangrijke zaken aan een auto. Ook de autofabrikanten weten dat en bieden stuk voor stuk als optie betere verlichting in de vorm van al dan niet intelligente of adaptieve Xenon-verlichting aan.

Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat autokopers die ooit deze optie aangeschaft hebben dat zonder na te denken bij de volgende auto weer te doen. Sterker nog, ze laten daar andere opties voor schieten indien het budget niet toereikend is.

Met dit in het achterhoofd nam de ADAC (Duitse ANWB) de meest gekochte C-segment auto’s eens bij elkaar om de optionele Xenon-verlichting aan een test te onderwerpen.

Overall winnaar werd het systeem in de nieuwe Golf 7, gevolgd door de BMW 1-serie en een gedeelde derde plaats voor de Audi A3 en de nieuwe Mercedes A-klasse. Het allom geroemde AFL+systeem in de Opel Astra wist de vierde plaats te scoren.

Bij alle geteste C-segmenters wordt de Xenon-verlichting uiteraard aanbevolen, de Ford Focus komt als “slechtste” uit de bus en krijgt als enige een voldoende.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: