ADAC test cabrioveiligheid: Cascada top, Golf flop

Met in het achterhoofd de komende zomer en dus ook het nieuwe cabrioseizoen, is het goed je nog even attent te maken op een crashtest die de Duitse ADAC vorig jaar met vier populaire cabriomodellen uit de middenklasse uitvoerde.

Deze cabriolets werden onderzocht door ze met 50 kilometer per uur om hun lengteas te laten roteren en onderste boven te laten landen.

De vier onderzochte cabrio’s werden uitgezocht op grond van de verkoopstatistieken en populariteit. De test werd daarom uitgevoerd met de Opel Cascada, Peugeot 308 CC, Renault Mégane CC en de Volkswagen Golf Cabriolet.

volkswagen-golf-cabrio-by-schmidt-revolution-8a3ca11f0248073f9c-0-0-0-0-0

De Opel Cascada scoorde daarbij het beste, gevolgd door de Renault Mégane CC. Voor de 308 CC en de Golf Cabriolet zagen de zaken er minder goed uit.

Vooral de Golf bleek op het gebied van veiligheid een enorme tegenvaller, mede door een voorruit die veel sterker verboog dan verwacht en ook de slecht werkende gordelspanners deden de “gezondheid” van de crashtest dummies géén goed.

Hieronder vind je de resultaten op een rijtje met daarbij de opmerking dat in Duitsland een één de hoogste score is die je kunt behalen, alles daarboven wordt slechter met een maximum van 6 (allerlaagste score).

ADAC cabrio test veiligheid 2014

Leave a reply

%d bloggers like this: