ADAC: welke ruitenwisserbladen zijn top en welke flop?

De Duitse ANWB, de ADAC, heeft een test van een aantal ruitenwisserbladen uitgevoerd. Van de acht geteste bladen kregen er drie het predicaat goed, daaronder ook het door Carglass in die f*cking irritante reclame (excuses!) geroemde Bosch.

Géén enkele van de geteste ruitenwisserbladen viel door de mand en ze kregen stuk voor stuk het predicaat goed of voldoende. Met een gewichtsfactor van 90% was de wiskwaliteit de belangrijkste factor in de test. Zo werd deze kwaliteit beoordeeld direct na de montage, na 150.000 keer wissen en na een UV-temperatuur simulatie van +20 en -10 graden Celsius.

ADAC Regen Sneewu Ruitenwisser test 2015 01

De overige 10% in de beoordeling kwamen voor rekening van de bouwkwaliteit, het risico op verwondingen bij de montage en de duidelijkheid van de gebruiksaanwijzing.

De derde in de test, de SWF Visio-Flex kost met 37,- euro bij onze Oosterburen 10 euro meer dan de winnaar van de test, de Bosch Aero-Twin Multi. Die wist als enige in de wintertest van -10 graden in een gekoelde ruimte goed te doorstaan. Alle overige wisserbladen kregen slechts een voldoende of zelfs een krappe voldoende.

ADAC Regen Sneewu Ruitenwisser test 2015 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: