Aerokit en SportDesign-Pakket voor Porsche 911 (992)

De Porsche Exclusive Manufaktur biedt per direct een tweetal nieuwe opties voor de 911 van de nieuwste 992-generatie aan.

Het model is voortaan te krijgen met een SportDesign-pakket bestaande uit een aangepaste voorkant met een karakteristieke spoilerlip. De achterkant is ook opnieuw ontworpen: het bumpergebied onder de hoger geplaatste nummerplaat biedt voortaan ruimte voor een nieuwe luchtinlaat en -uitlaat. Het SportDesign-pakket kan worden gecombineerd met de optioneel verkrijgbare SportDesign-zijskirt die de 911 optisch nog lager op de weg laten liggen.

Het tweede nieuwtje is een nieuwe Aerokit. Die is beschikbaar voor alle coupé-versies van de 992-serie.Op basis van het SportDesign-pakket biedt de Aerokit een aantal aerodynamische verbeteringen - een opvallende voorspoiler en een vaste achterspoiler en achtervleugel die doen denken aan de GT-modellen van Porsche. In combinatie met de SportDesign-zijskirts wordt de grip vergroot en wordt het race-DNA van de 911 nog meer benadrukt.

Porsche wil hierbij ook nog even laten weten dat ingenieurs het ontwerp en de functie van de nieuwe aerokit maandenlang geoptimaliseerd hebben in het Porsche-ontwikkelingscentrum in Weissach.

De intensieve ontwikkelingsfase omvatte ook tests onder warme en koude klimatologische omstandigheden over de hele wereld. Bij testritten werd meer dan 90.000 kilometer op de weg afgelegd. Om de aerokit verder te verfijnen, werden in totaal ook nog eens 55.000 kilometer afgelegd op het racecircuit in Nardò tijdens hogesnelheidstests.

Zowel de Aerokit als het SportDesign-pakket zijn nu verkrijgbaar in de buitenkleur of met elementen in hoogglans zwart.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: