Most Affordable Supercar: Alfa Romeo 4C

Over de staat waarin Alfa Romeo verkeert en wat voor gevolgen dat heeft voor eventuele komende modellen (waaronder de 4C Spider), zullen we het hier nu even niet hebben.

Want nu krijgt de 4C alle aandacht en misschien wel het beste compliment dat Alfa's enige leuke auto van het moment verdient, de titel van "Most Affordable Supercar".

De 4C is als géén andere auto in staat om continue een glimlach op het gezicht van z'n bestuurder te toveren. Zo wordt de weg naar huis een lint van aaneengeregen apex-en en bochten en ga je graag nog een keertje extra naar de bakker. Dat de 4C daar goed voor uitgerust is, staat zonder twijfel vast.

Een pk-/gewichtsverhouding van 4 kilo per paardenkracht, achterwielaandrijving, twee zitplaatsen, een middenmotor, een TCT-bak met dubbele koppeling, een ‘revolutionair’ systeem om het turbogat op te heffen en geproduceerd bij Maserati in het Italiaanse Modena, dat zijn zaken waar je mee thuis kunt komen.

Onder de kap ligt een doorontwikkelde 1,7-liter viercilinder turbo uit de Guilietta QV, die over brandstofinjectie en continu variabele kleppentiming beschikt.

Het totale vermogen van dit aluminium blok wordt aangeven op 240Pk daarmee sprint ‘ie in 4,5 seconden naar de 100 km/h, rijdt in een fabelachtige tijd van 8:04 minuten over de Nordschleife en gaat door tot net over de 250 km/h; inclusief de typische nukken van een Italiaan zoals je aan het einde van de video kunt zien.

Wat mij betreft is het wachten nu op de 4C Spider om alle prachtige wegen in de Alpen zonder dak en zonder veel toeristen in de lente te kunnen genieten...

 

Alfa-Romeo-4C-Spider-Concept-wit-2015-03 Alfa-Romeo-4C-Spider-Concept-wit-2015-02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: