Afscheid van een legende: Pagani Zonda Revolucion

Met de Huayra heeft Pagani natuurlijk al lang de opvolger van de Zonda in huis, maar de afgelopen jaren kon het kleine supercarfabriekje onder leiding van Horacio Pagani het niet laten de ene na de andere gelimiteerde versie van de Zonda te produceren.

Pagani Zonda Revolucion Mercedes AMG V12 2013 Brembo CCMR DRS 02

Nu, ongeveer drie jaar geleden nadat de laatste Zonda in zijn 14-jarige bestaan van de band rolde, wordt echt de allerlaatste Zonda, Pagani’s snelste auto ooit, geproduceerd. In een oplage van slechts 5 stuks wel te verstaan. Daarvan zijn er overigens al vier verkocht, dus mocht je nog ergens 2,2 miljoen euro over hebben moet je snel toeslaan.

Pagani Zonda Revolucion Mercedes AMG V12 2013 Brembo CCMR DRS 07

Zoals we gewend zijn van Pagani worden voor de Zonda alleen de meest exclusieve materialen gebruikt:  carbon, titanium en magnesium, ze vinden allemaal een plaatsje in de Zonda.

Zo is de monocoque vervaardigd uit een combinatie van die eerste twee en is de automatisch schakelende, aan de V12 gekoppelde en zes verzetten tellende sequentiële versnellingsbak gemaakt van magnesium. Daarbij wordt in slechts 20 milliseconden (!) van verzet gewisseld.

Pagani Zonda Revolucion Mercedes AMG V12 2013 Brembo CCMR DRS 04

Over het hart van de Zonda gesproken: dat is dus een 6,0-liter V12 van Mercedes-AMG die er in de Revolucion 800Pk en 730Nm koppel uitperst. Dat is nog eens 50Pk meer dan in de Zonda R.

In combinatie met een gewicht van slechts 1.070 kilogram sprint deze Zonda net zo snel naar de 100 km/h als een Formule1-auto, namelijk in slechts 2,7 seconden. De topsnelheid bedraagt ver, heel ver over de 300 km/h.

Pagani Zonda Revolucion Mercedes AMG V12 2013 Brembo CCMR DRS 05

Die 2,7 seconden is mogelijk dankzij een door Bosch ontwikkeld tractiecontrolesysteem met maar liefst 12 verschillende standen. Ook werd de aerodynamica aangepast en het Drag Reduction Systeem uit de Formule 1 overgenomen. Via een knop op het stuur is zo de hoeveelheid downforce die de achterspoiler levert te beïnvloeden.

Brembo monteert dankbaar nog een setje CCMR-remschijven ter grootte van een XXL pannekoek. Deze zijn efficiënter bij lagere temperaturen en gaan vier keer zo lang mee als een “normale” set.

Het wachten is nu op de eerste speciale versie van de Huayra.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: